Otwarty przez: Lukaszmaru (02-11-08, 00:03)
| Autor |
Wiadomość |
Wysłany: 07-03-06, 12:19 Miecz Nieśmiertelnego
|
Iskier
~fan 
|
| z racji, ze uwielbiam przygody Manji'ego i Rin, musze założyc taki temat. jak dla mnie pozycja obowiązkowa, bo chyba nie ma na polskim rynku lepszej mangi. swietnie narysowana i oczywiście zachwycająca sposobem prowadzenia akcji. uroki i smutki drogi wojownika, zróżnicowane podejscie do zycia 'z miecza'. oczywiscie jest wątek zemsty. zadymy na wielką skale, jednak najlepsze w tym wszystkim to bohaterowie; świetnie zakreslone osobowosci i ch historie. dla mnie bomba, a co z wami? |
|
you fool don't show me your tits so casually |
| Ostatnio zmieniony przez Iskier 16-04-06, 08:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Wysłany: 08-03-06, 21:04
|
Hisoka [Usunięty]
|
|
na pewno to jedna z moich ulubionych mang wydawanych w polsce...jeśli nie ulubiona. Oststnio miałem zaległości przy tomach 6-8 i postanowiłem,że będę czytał stopniowo. Guzik-przeczytałem wszystko na raz :P
Z postaci najbardziej lubię Anotsu. Zaraz za nim jest Shira [choć jak umpel mówił mi,że "na pewno mi się spodoba" wyobrażałem sobie kogoś ostrzejszego ;). Ale scena z kurtyzaną i tak była fajna ^^]. Potem jest Manji, choć czasami jest tak opiekuńczo-ciotowaty. Na początku dobry był ten rzeźnik-wielbiciel kobiet był OK,ale szybko [za szybko] "przeminął".
Z dziewczyn zdecydowaie pierwsze miejsce ma ta blondynka z kuszą. Super postać. Przedtem lubiłem tą gejszę-morderczynię [imienia sobie za chiny nie przypomną]. Sama Rin zaczyna się wyrabiać. Na początku była cienka ,a teraz tylko czekam aż COŚ się wydarzy między nia i Manjim. |
|
|
|
Wysłany: 08-03-06, 21:21
|
RAD
~otaku The Ridiculous 
Na forum od: 2026 dni Posty: 727 |
|
a ja sie z miejsca przyznam, ze bezczelnie czytam w empicu... mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...
[ Dodano: 08-03-06, 21:22 ]
a tak nawiasem mowiąc, to manga najs...
[ Dodano: 08-03-06, 21:22 ]
lol xD |
|
|
|
|
|
Wysłany: 10-03-06, 11:59
|
Iskier
~fan 
|
Rad, wstydź sie :P
Anotsu jest świetny. młody, zdolny i całkiem 'poukładany'. na poczatku wydał mi sie lekkim odchyleńcem, ale po 3 tomie (chyba) kiedy spotkał sie z Rin zmieniłem zdanie. o ile początkowo Manji wydawał sie najciekawszy tak obecnie młody Anotsu wypada najlepiej. Shira mi nie podchodzi od początku, nie lubie chamskich sadystów :P swietna była ta laska która uratowała Anotsu w dzieciństwie (zapomniałem jak sie zwie ^^') niesamowita walka. Manji na kolankach :P mieszane mam uczucia odnosnie Rin. na poczatku była cienka ze zal było patrzeć, troche sie zmieniła, na pewno nabrała charakteru, szkoda, ze umiejetnosci nadal zawodzą :P polubiłem blondyne z grupy Shiry (znowu zapomniałem jak sie zwie :P) cięty jezor łeb na karku, ogólnie nie daje sobie w kasze napluć. lubie takie ^^ |
|
|
|
|
Wysłany: 19-04-06, 19:17
|
Himura
~random Shinigami 
|
wiem jestem okropny bo czytam skany ale ta manga jest zabojcza i jak narazie jest moim numerem jeden od bardzo dawna szkoda mi tylko tych co kupuja mange bo beda cholernie dlugo czekali az to w polsce wydadza do konca
nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie ale manji to chyba momentami wrecz nie unika ran gdy walczy przeciez skosil ponad 100 ludzi nim zostal niesmiertelnym ale konczyny mial wszytkie a teraz no c'mon
manga jest swietne kreska i postacie tez zeby tylko to szybciej wydawali T-T |
"Żyć, to znaczy walczyć" |
|
|
|
Wysłany: 25-04-06, 01:30
|
Iskier
~fan 
|
Himura napisał/-a: zeby tylko to szybciej wydawali a nawet mi nie mów. zdycham po kazdej wizycie na stronie egmontuHisoka napisał/-a: Na początku dobry był ten rzeźnik-wielbiciel kobiet był OK Kuroi. ponaddźwiekowo odcinał konczyny, chyba był pierwsszym, który pomógł w narodzinach szkoły itto. z prawej zona z lewej matka Rin. co 3 glowy to nie jedna, tyle ze 2 przyszywane. fajne wierszyki pisał i nie lubił krytyki, bo Manji poleciał na 2 kawałki
co jeszcze było git przez te 8 tomów. masa ...
gadany tom kiedy Rin przedostaje sie z pomoca własciciela gospody przez strażnice. strasznie mi sie to podobało. fajnie rozegrana gierka pozorów
polubiłem tego zamaskowanego ninja (znowu zapomniałem jak sie zwie) pzrezył spotkanie z manjim, nie jest całkowicie bezduszny, jak np sprzedawca masek, ale obstaje przy stylu życia jaki gwarantowała mu szkoła Anotsu. sprytny i wprawny zabijaka
Shira i rozmowa z Rin. porównywanie mordowania ludzi do jedzenia miesa. koniec jest najlepszy
spotkanie Rin i Anotsu. kolejna fajna rozmowa. ciekawe rzucenia swiatła na cała sprawe. od tego momentu anotsu strasznie mi podszedł. świetnie machał tasakiem
może zakończe na tych przykładach bo za dużo to nie zdrowo , chociaz to wypada przeczytac, bo nawet gdybym streścił całą historie tio niewiele wyniknie. trzeba poczytac. koleś naprawde ma talent
Hisoka wspomniał, ze facet ma kiepski rysunek do którego trzeba sie przyzwyczaic. jak dla mnie kreska to jeden z najmocniejszych punktów mangi. świetnie oddane gesty i mimika twarzy. czuć co w danej chwili czuje bohater. ci ludzie na swój sposób zyją. niesamowite wyczucie. koleś nie rysuje wszystkiego na sztuke. kadry bardzo sie różnią i daje to sporo radochy
kto leszcz nie czyta :P |
|
|
|
|
Wysłany: 25-04-06, 21:32
|
Himura
~random Shinigami 
|
manga jest naprawde niezla bo wielokrotnie nagradzana chyba nawet nie dawno (czyt. pare miesiecy temu) dostala jakas kolejna nagrode
a kreska coz naprawde zaj@#%^ oby jakies lamerskie studio nie wpadlo na pomysl zrobienia anime bo bym chyba sie pocial jakby to spie#%^ |
"Żyć, to znaczy walczyć" |
|
|
|
Wysłany: 30-12-06, 20:32
|
Iskier
~fan 
|
lentkie spoilery :P
zjechany po 10 godzinach pracy, paru głębszych i spacerku po śniegu zabrałem się do lektury 9 i 10 tomu miecza. cholera, nadal kocham tę mangę. ślepia mi sie zamykały, a nadal czytałem. wątek z wycieczka Anotsu troszku nie dała rady moim oczekiwaniom, ale pociagneła kilka fajnych wątków. manji pozbierał sie do kupy. spotkał 'kolege' co mnie nawet ucieszyło. malarz jak zawsze mnie rozbawił (koleś nadal zaskakuje). Rin niewiele mądrego zdziałała - norma :P Shira to złamas. jest, był, będzie. amen! patent z ręką mnie przytkał. Hyakurin troche przeżyła, jej przydupas już tylko troche 'przeszedł'. ma całkiem ciekawą historie. myślałem, ze po długiej przerwie nie chwyce na nowo zajebistego kliamtu jak przy wcześniejszych tomach ... dupa. manga jest zajebista i zachęcam do czytania. niebanalnie poprowadzona opowieść |
|
|
|
|
Wysłany: 10-08-09, 22:10
|
Hukou
~random 
|
Narazie przeczytałam tylko pierwszy tom, ale jestem pewna, że chwycę za następne w najbliższych dniach, bo to było "to coś" czego od dawna szukałam. Aż dziw mnie bierze, że cały czas omijałam ten tytuł.
Dużo akcji, krwi i emocji - wielki plus, bo nie można się nudzić.
Kreska jest moim zdaniem dobra, a przede wszystkim pasuje do tego typu historii. Nie ma tu miejca na mięciutkie linie, wielkie oczka i kto wie co jeszcze.
Jak przeczytam więcej to dołączę się do dyskusji ;)
Himura napisał/-a: oby jakies lamerskie studio nie wpadlo na pomysl zrobienia anime bo bym chyba sie pocial jakby to spie#%^
Na podstawie mangi powstanie seria anime... Wyprodukuje ją studio Bee Train. Co ciekawe, za projekty postaci odpowiada Yoshimitsu Yamashita (kto widział Samurai Champloo, ten wie, że można więc spać spokojnie). |
| Ostatnio zmieniony przez Hukou 24-08-09, 17:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Wysłany: 28-07-10, 15:36
|
pandawolfy
~random 
Na forum od: 44 dni Posty: 18 |
|
Tak słyszałam o pomyśle anime i powiem że porywają się do naprawde dużej roboty^^"
A co do samej mangi jest poprostu świetna :D przyznam sie szeptem że należe do grona czytających skany U.U i nadal jestem poprostu oczarowana kreską. Sceny walk i same postaci są tak barwne i ciekawie zarysowane, że nie da sie poprostu od tego oderwać. Jestem wielką fanką Manjego, Hyakurin (blondynyXD), Rin i oczywiście małej Doa'y XD! |
|
|
|
|
|
phpBB & Przemo © 2003 phpBB Group
SenpuuSociety version by Sev © 2009