»konohaSENPUU »gantzSENPUU »hetaliaSENPUU »forumSENPUU
»Konto premium - kliknij, by dowiedzieć się więcej.

Odpowiedz Poprzedni temat «» Następny temat

Co daje siłe??

Wiadomość
Co według was sprawia ze shinobi staje sie silny?? Czy według was tylko intensywny trening daje moc? A moze musi byc cos wiecej? czy ninja posiadajacy jakies inne zdolnosci które czesto spowodowane sa wiezami krwi w danym klanie sa lepsi od tych którzy nie maja takich zdolnosci? (Chodźby klan Hyuuga czy Uchiha) Czy zwykły shinobi moze pokonac kogos takiego?? przykład Lee-Nenji??
Czy moze jest to dobre serce albo "demon" który w nim tkwi(przykład Naruto) Czy płec ma tez jakies znaczenie?? jak myślicie??
No to..

1 Talent
2 Kekkei Genkai
3 Ciężka praca
4 Will of the Fire
5 IQ

Ważny jest talent no bo nawet taki Lee który trenuje 20h na dobe w dalszym ciągu jest słabszy od Nejiego który nie trenuje dużo ale jest bardzo utalentowany.
Najbardziej utalentowaną postacią w mandze na tą chwile jest chyba Sasuke, który w 3 lata z +chuunin level podskoczył ze skillami na level sage.

Bloodline limit tesh jest important. Pain, zupełnie bez żadnego treningu ninja pokonał chuunina tylko dlatego że obudził mu sie Rinnegan. Przeciętni shinobi, którzy nie są jakoś specjalnie utalentowani mogą wymiatać tylko dlatego że mają Kekkei Genkai..

Rock Lee i Gai są świetnymi przykładami tego co można osiągnąć samą ciężką pracą. Szczególnie ten pierwszy.

Wola ognia sprawia że nawet jak jest sie od kogoś słabszym to można go pokonać determinacją. To dlatego shinobi z Konohy zawsze wygrywają.

Inteligencja.. Shikamaru który nie ma jakichś super technik, nie jest silny, szybki i do tego ma jeszcze mało chakry wygrywa praktycznie za każdym razem, dzięki super taktyce.
Jak powiedziała TenTen,płeć w walce nie ma znaczenia.A jednak,oprócz treningu dniem i nocą,potrzebne jest "coś jeszcze".Nie,nie chodzi o specjalną zdolność,żadne Sharingany,Byakugany,łączenie żywiołów.Chodzi o ambicje...No i silną wolę.Przecież Kakashi i bez sharingana został jouninem.Chociaż przynależności do klanu są przydatne.Jeśli shinobi ma chociaż odrobinę samozaparcia,to powinien dążyć do tego,co sobie obrał za cel.Więc moim zdaniem,najważniejszy jest cel.Lee np. chce pokazać,że nie trzeba genjutsu i ninjutsu do bycia wspaniałym ninja.Nawet Naruto ma cel-chce zostać najlepszym Hokage w historii...
Demon siedzący w Jinchuriki też daje siłę i to całkiem sporą, jednak czasami i to nie wystarczy (mam tu na myśli Jednoogoniastego pokonanego przez Hidana). Mimo tego trzeba zaznaczyć, że współpraca z Bijuu daje ogromną siłę (nie mówię tu nawet o Naruto bo on tylko korzysta z części mocy Kyuubiego. Chodzi mi raczej o to, kiedy jinchuriki jednoogoniastego przemieniła się w swojego demona - gdyby trafiła na innego gościa z akatsuki to pewno by go pokonała).

Myślę, że Kakashi69 bardzo trafnie określił chyba wszystkie aspekty wchodzące w skład "siły" shinobi. Pełna i kompletna wypowiedź ^^,
Hmmm bardzo mozliwe ze to co mowicie jest prawda...ja np mysle ze przedewszystkim wazne jest serce i marzenia. Bez nich nie ma sie determinacji do udoskonalania sie. Trening jest chyba tez bardzo wazny bo dzieki niemu mozna stac sie nie tylko silnym psychicznie ale i psychicznie. Tak jak po pierwszym spodkaniu sasa i lee . Lee bez trudu pokonał sasa chodx ten uaktywnił juz Sharingana.
Dla mnie najważniejszy jest poziom chakry i inteligencja no i znajomość jak największej ilości jutsu xD
Siłę daje doświadczenie i zdolności ulepszane poprzez trening ;]

kakashi69 napisał/-a:

Ważny jest talent no bo nawet taki Lee który trenuje 20h na dobe w dalszym ciągu jest słabszy od Nejiego który nie trenuje dużo ale jest bardzo utalentowany.
Najbardziej utalentowaną postacią w mandze na tą chwile jest chyba Sasuke, który w 3 lata z +chuunin level podskoczył ze skillami na level sage.

Bloodline limit tesh jest important. Pain, zupełnie bez żadnego treningu ninja pokonał chuunina tylko dlatego że obudził mu sie Rinnegan. Przeciętni shinobi, którzy nie są jakoś specjalnie utalentowani mogą wymiatać tylko dlatego że mają Kekkei Genkai..

Rock Lee i Gai są świetnymi przykładami tego co można osiągnąć samą ciężką pracą. Szczególnie ten pierwszy.

Wola ognia sprawia że nawet jak jest sie od kogoś słabszym to można go pokonać determinacją. To dlatego shinobi z Konohy zawsze wygrywają.

Inteligencja.. Shikamaru który nie ma jakichś super technik, nie jest silny, szybki i do tego ma jeszcze mało chakry wygrywa praktycznie za każdym razem, dzięki super taktyce.

A gdyby to wszystko tak połączyć powstałby ??? yyy Saske po TS? ;p
retired xd
Według mnie przede wszystkim ciężki trening. Oczywiście shinobi z Kekkei Genkai są silniejsi, ale zwykły ninja może dorównać jego posiadaczowi dzięki treningowi, tak jak np. pragnął tego Lee. Też mi się wydaje, że płeć nie ma tu żadnego znaczenia. Shinobi powinien również mieć silną wolę, zarówno w walce, jak i podczas treningu, by nie poddawać się oraz dążyć do perfekcji.
Jak dla mnie to determinacja,ciężki trening i kekkei genkai.Determinacja ponieważ jeśli się chce to wszystko można zrobić nawet pokonać najsilniejszych ważne żeby sie nie poddawać.Ważne przy determinacji jest cięzki trening jak sie uprze ktoś i będzie cieżko pracował stanie się naprawde silny i kekkei genkai jak ktos będzie umiejętnie się nim posługiwał to napewno stanie się silny:D
"Ilu nas było
Ilu przetrwało
Ilu upadło, zbyt nisko
Ilu z nas już nie jest sobą
Ilu? Ilu?
Ilu jeszcze?"
Moim zdaniem to wiara w siebie , no i oczywiscie ciezki trening :P
Przede wszystkim cel, do którego chce się dążyć, którego trzeba bronić. Później wcześniej wspomniane: determinacja, trening. Bez wiary w siebie nigdzie się nie zajdzie. Trzeba sobie powiedzieć: "stać mnie na to!", "będę najlepszy!". Kolejną z tych cech jest odwaga, ale przy tym też umiejętność racjonalnego myślenia, aby bez sensu nie wikłać się w nieprzyjemne sytuacje. Cóż talent jest potrzebny ale... "Ciężką pracą można przewyższyć geniusza." jak powiedzał Lee. Trzeba także mieć osoby, które w ciężkich chwilach Cię wesprą. Bez tego bardzo ciężko jest utrzymać determinację, ciężki trening, cel do którego się dąży.
To zależy od tego,co jest dla kogo ważne - dla jednego może to być sława,a dla drugiego potrzeba siły by chronić innych.Taki shinobi wtedy trenuje dla swojego celu,ma siłę woli,determinację.Oczywiście,wrodzone zdolności troszeczkę poprawiają rezultaty,ale o niczym nie przesądzają.Innymi słowy,siłę daje samodoskonalenie się oraz cel w życiu.
Rdzeniem siły postaci są ich cele i ambicje (budzące z kolei dane uczucia), nie ważne czy dobre czy złe, to one są motorem napędowym ich działań podczas których zdobywają potrzebną siłę do zrealizowania swego planu. Jest bardzo wiele tego typu postaci w serii - mających cel nie dający im możliwości stania w miejscu bezczynnie.
Nie tylko w "Natuto", ale także i w prawdziwym życiu człowiek bez celu/sensu życia/dążeń nie emanuje siłą, jest raczej szary przez co nie wybija się, zatem jest w pewnym sensie słaby na tle tych którzy uparcie zmierzają w ważnym dla siebie kierunku.
Ja myśle że że shinobi zyskuje siłe gdy ma jakiś cel w życi lub straci w swoim życiu kogoś bardzo dla niego ważnego.Chociaż też potrzebny jest talent poniewaz Lee trenuje 10h a i tak jest słabszy od Neji'ego ktory trenuje 2h ponieważ Naji ma talent..(to jest tyko przykład tak samo moglem porownac kakashiego z jiraya)
realnie - siłę daje na pewno rozwój Chakry, a to jest cecha genetyczna, zresztą tak samo jak talent, więc pewnego farta trzeba mieć. ważny jest też sam trening, a do niego potrzebne są jakieś bodźce napędowe vide rywalizacja z kimś lub dążenie do jakiegoś celu za wszelką cenę. jeśli chodzi o skuteczność w walce, to doświadczenie odgrywa wielką rolę, czyli im shinobi starszy, tym lepszy. szczególnie, gdy wychowywał się w niełatwych czasach.

Adjes napisał/-a:

jeśli chodzi o skuteczność w walce, to doświadczenie odgrywa wielką rolę, czyli im shinobi starszy, tym lepszy. szczególnie, gdy wychowywał się w niełatwych czasach.

Tu jeszcze należy dodać opanowanie. Nie można zbytnio się napalać, trzeba zachowywać odwagę, pokazać przeciwnikowi swoje KI (czyli można powiedzieć siłę). Tego nawet dziś uczą, na przykład na Kendo, które trenuję.

rendan napisał/-a:

Tu jeszcze należy dodać opanowanie. Nie można zbytnio się napalać, trzeba zachowywać odwagę, pokazać przeciwnikowi swoje KI (czyli można powiedzieć siłę). Tego nawet dziś uczą, na przykład na Kendo, które trenuję.

Dokładnie...shinobi musi byc opanowany zeby móc w stu procentach pokazac swoje siłe :) ale czasami zachowanie takie jak u naruto pomaga bo widac ze stara sie ze wszytskich sił XD

HikaruShido napisał/-a:

pomaga bo widac ze stara sie ze wszytskich sił XD

Przez co często robi głupie rzeczy, których nieraz żałuje... :P
No w sumie fakt Xd ale widac ze mu zalezy :) chociaz gdyby kazdy shinobi byl taki opanowany jak np sas to było by to troche nudne XD

HikaruShido napisał/-a:

chociaz gdyby kazdy shinobi byl taki opanowany jak np sas to było by to troche nudne XD

Nie ulega wątpliwości.

HikaruShido napisał/-a:

ale widac ze mu zalezy

Ale z drugiej strony co mu daje to, że widać że mu zależy? Przeciwnik nie odda mu pola tylko dlatego, że mu zależy... ^^ To nie Caritas...
Ostatnio zmieniony przez rendan 10-02-08, 23:56, w całości zmieniany 1 raz

rendan napisał/-a:

HikaruShido napisał/a:
ale widac ze mu zalezy

Ale z drugiej strony co mu daje to, że widać że mu zależy? Przeciwnik nie odda mu pola tylko dlatego, że mu zależy... ^^ To nie Caritas...

fakt...== ale moze sie zdezoorientowac widzac szalejacego naruciaka XD pojawi sie na jego głowie kropelka i sobie daruje XD (joke)
To proste pytanie i prosta odpowiedz.
Sile shnobi stanowi jego charakter.Jeżeli charakter ninja jest taki aby dążyc tylko do wiekszej mocy nie jest on dobrym shinobi.Tylko zawziętosc,wytrwalośc i aby dbac o blizskie dla niego osoby.
Regulamin pkt. II
ale jednak same techniki nie wystarczą orochimaru prawie zginął bo polegał wyłącznie na swoich technikach potrzebny też jest cel do którego można dążyć oraz ciężki trening jak w przypadku rocka lee
Regulamin pkt. II
Płeć ma małe znaczenie, ale najsilniejszymi postaciami są jednak mężczyźni, Naruto, Sasuke, Orochimaru, Sai, Kakashi, Neji, Rock Lee, Gaara itd. Mnie to bardzo denerwuje, bo jak patrze na odcinki Shippuudena to nie doszła tam żadna nowa postać żeńska... :-/
Co daje siłę ?
Wola ognia. Chęć obrony tego co uznaje się za ważne.
To o czym mówili Haku i Trzeci.
Myślę, że to właśnie daje shinobi znacznie więcej siły niż nienawiść.
NIENAWIŚĆ (oraz bycie lubianym przez autora ^_^)
No, no... ciekawy temat... Ja myślę, że shinobi czerpie siłe z wielu aspektów, np. z nienawiści, pewności siebie, treningów (choć nie zawsze dają zamierzone efekty), czasami musi być przebiegły i nieobliczalny. Wiele można by było wymieniać, ale nie chcę się bawić w Naruto-psychologa xD

denymiszczu napisał/-a:

NIENAWIŚĆ

NARUTO_788 napisał/-a:

z nienawiści

Czasami nienawiść daje siłę, ale czasami jest też słabością shinobi.

mocnowidno napisał/-a:

Wola ognia. Chęć obrony tego co uznaje się za ważne.

Zgadzam się z mocnym. To jest często źródłem największej determinacji.

Można tu też dodać chęć bycia przydatnym. Weźmy przykładowo Sakurę. Aby więcej nie musieć patrzyć jak inni bronią jej, postanowiła zostać medycznym ninja, mimo, iż jest to droga niezwykle ciężka.
Jednym zdaniem - Shinobi jest silny, kiedy ma jakiś cel w życiu. Obojętnie, czy jest to zemsta na kimś, czy ochrona kogoś bliskiego. Każdy cel może być wystarczająco dla danej osoby ważny, by mogła stać się silna. Inna sprawa - na ile silna w porównaniu z innymi, ale to zależy także od innych czynników.
1.UPARTOść
2.PRACA
3.WYTRWAłOść
4.MARZENIA
5.OBIETNICE

[ Dodano: 21-02-08, 11:01 ]
:):):):):):):)
Myślę, że to jak silny jest shinobi zależy od niego samego, od jego charakteru i ambicji. Jednemu siły dodaje nienawiść (np. Sasuke), innemu chęć zdobycia władzy, a jeszcze innemu dotrzymanie obietnicy lub przyjaźń (np. Naruto). Siłę również dodaje odwaga, pragnienie ochrony innej osoby, motywacja, marzenia. Jednak potrzeba ciężkiej pracy i wytrwałości żeby zdobyć upragnioną moc.
1.kobieta
2.trening
3.sterydy
4.motywacja
5.umiejetnosc wykorzstania gracni organizmu
Moim zdaniem najważniejsze to trening, wytrwałość, ambicja, determinacja oraz posiadanie osoby, którą chce się chronić (lub w przypadku Naruto - sprowadzić) za wszelką cenę
Moim zdaniem
1.Ciężka praca
2.Niezłomny duch walki
3.Motywacja
4.Marzenia i cele

To są cechy które budują potężnych ninja np.: Lee i Naruto

kakashi69 napisał/-a:

Lee nie rozwali Neji? Hah ! Chyba nie wiesz co mówisz. Ostatnio walczyli zaraz po wyjściu z akademi gdy jeszcze byli geninami. Po za tym, to że Lee i Gai potrafią otwierać bramy czyni ich właśnie wyjątkowymi. Sam Kakashi powiedział, że Lee jest geniuszem bo otworzył 5 bram w tak młodym wieku.

Shikamaru nie ma super technik? Prędzej powiem, że żadnych fajnych technik nie ma Sasuke i Naruto bo przecież może je poznać każdy. Ogniste płomienie, Rasengan, Chidori etc. Przecież tycj technik nauczy się każdy zdolnijeszy shinobi. A techniki cienia są unikatowe. Tylko jego klan zna te techniki i są doskonałą bronią do misji.

Oczywiście to, co powiedzieli moi poprzednicy jest ważne ale ja dodam jeszcze doświadczenie. To dzięki niemu zdobywa się siłę. Owiele szybciej się czegoś uczysz gdy walczysz na poważnie niż trenujesz na drzewie.
Odpowiedz